Menu
Your Cart

ЖИЛЕТКА СИМУЛАТОР НА ЗАДАВЯНЕ

ЖИЛЕТКА СИМУЛАТОР НА ЗАДАВЯНЕ
ЖИЛЕТКА СИМУЛАТОР НА ЗАДАВЯНЕ
Нов
ЖИЛЕТКА СИМУЛАТОР НА ЗАДАВЯНЕ
ЖИЛЕТКА СИМУЛАТОР НА ЗАДАВЯНЕ
ЖИЛЕТКА СИМУЛАТОР НА ЗАДАВЯНЕ
463,20 лв.
Дан. основа: 386,00 лв.
  • Наличност: В наличност
  • Модел: P016
  • Тегло: 3.00kg

Жилетка симулатор на задавяне, която може да се облече върху човек или да се постави върху манекен за първа помощ.

Дава възможност да се упражняват техниките за оказване на първа помощ при задавяне – удари по гърба и притискане на корема (техника на Хаймлих). Притежава еластичен контейнер за въздух, при коректното притискане на който се симулира въздействието върху въздуха в белите дробове. При правилно поставяне на ръцете над нивото на пъпа и рязко и силно притискане в посока на диафрагмата, въздухът от контейнера избутва предметът навън от дихателната тръба.

В допълнение към техниката на Хаймлих, жилетката симулатор има мека възглавничка на гърба. Тя позволява да се упражняват и удари по гърба в съответствие с насоките на Европейския съвет по ресусцитация.

Предметите симулиращи запушване на дихателните пътища са два типа, от два различни материала, които изискват по-слабо или по-силно притискане. Това дава възможност за упражняване в ниво начинаещи или ниво напреднали. Предметите също могат да се режат с ножица и да се подготвят по-малки такива за още по-голяма трудност при изпълнение на притисканията на корема.

Симулаторът е производство на американската компания Act Fast LLC.


Жилетка симулатор на задавяне съдържа 1 бр. жилетка, 10 бр. чужди тела за начинаещи (изискват по-леко притискане) и 10 бр. чужди тела за напреднали (изискват по-силно притискане).