Menu
Your Cart

МАНЕКЕН ЗА ПЪРВА ПОМОЩ PRESTAN JAW

МАНЕКЕН ЗА ПЪРВА ПОМОЩ PRESTAN JAW
МАНЕКЕН ЗА ПЪРВА ПОМОЩ PRESTAN JAW
576,96 лв.
Дан. основа: 480,80 лв.
 • Наличност: В наличност
 • Модел: P002
 • Тегло: 4.00kg

Манекен за първа помощ с подвижна долна челюст Prestan Jaw Thrust дава възможност на инструктора да обучава освобождаване на дихателните пътища, както чрез отваждане на главата назад и повдигане на брадичката, така и чрез хватката за избутване на долната челюст (jaw thrust). Манекенът е идентичен с Prestan Professional и притежава всички негови характеристики с допълнителна подвижна долна челюст. Напълно съвместим с последните насоки за КПР и АВД на Европейския съвет по ресусцитация.

manekeniте Prestan Professional са оборудвани с революционно нов светлинен индикатор, който предоставя моментална обратна връзка за скоростта на извънгръдните притискания, както на инструктора, така и на обучавания. Светлинният индикатор е разположен под “кожата” на лявото рамо на манекена и е лесно забележим. Задейства се при първото правилно притискане на гърдите и се изключва няколко секунди след спиране на притисканията. Визуалната обратна връзка от устройството дава на обучаваните реално усещане за изпълнението на 100 извънгръдни притискания в минута.

В допълнение към светлинния индикатор, обучаваните също чуват щракащ звук, когато притистнат гърдите до правилната дълбочина, което им позволява да усетят действителната сила, необходима, за осъществяване на качествен сърдечен масаж.

Торсът на манекена се отваря като мидена черупка за лесно обслужване и смяна на найлоновата торбичка. Тя изпълнява функцията на бели дробове, дихателни пътища и предпазна маска за обдишване. 

Манекен за първа помощ с подвижна долна челюст Prestan Jaw Thrust включва 1 бр. манекен, 10 бр. найлонови торбички бял дроб/ предпазна маска. ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА, и чанта за транспортиране с функция за подложка за коленете. Инструкция за почистване на манекен.

  • размер: 18 х 36 х 59 см
  • тегло: 3.5 кг
  • 3 години ограничена гаранция за дефекти в изработката и материалите при нормална употреба
  • Телесен цвят на кожата. Възможност за тъмен цвят
  • Предлага се като комплект от 4 манекена в една обща чанта за транспортиране